Menu

Naturalny i bezpieczny suplement diety o wielu korzyściach zdrowotnych

20 stycznia, 2020 - Zdrowie
Naturalny i bezpieczny suplement diety o wielu korzyściach zdrowotnych

Moringa jest uprawiana w Azji Południowej i tropikach. Może być uprawiana w trudnych warunkach glebowych i pogodowych, co czyni ją idealnym źródłem pożywienia dla obszarów trzeciego świata.

Roślinę można zbierać o każdej porze roku i działa jako dodatek odżywczy w krajach rozwijających się. Widać, jak niesamowita może być moringa i jej nasiona dla ludzkiego ciała, niezależnie od tego, czy działa na rzecz zapobiegania chorobom, leczenia i poprawy zdrowia. Ponieważ jest w to produkt organiczny, jest bezpieczny dla osób w każdym wieku. W Afryce dzieciom często podaje się je w celu przezwyciężenia niedożywienia. Ze względu na swoją wartość leczniczą suplement ten stosuje się w leczeniu drobnych infekcji bakteryjnych i grzybiczych, obniżania poziomu cukru we krwi, anemii i odchudzania. Oprócz wyżej wymienionych korzyści, poprawia odporność, odżywia ciało, wspomaga metabolizm i budowę komórek oraz stymuluje do prawidłowego funkcjonowania wątrobę i nerki. Moringa odgrywa również ważną rolę w pielęgnacji skóry. Dzięki szerokiej gamie składników odżywczych jest niezwykle korzystny dla skóry. Jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy oraz wysokiej zawartości witaminy A, C, E i bioflawonoidów.

Te składniki odżywcze pomagają blokować utlenianie zdrowej tkanki przez, opóźniając w ten sposób proces starzenia i zmniejszając widoczność drobnych linii i zmarszczek. Zdrowe ciało jest warunkiem zdrowych włosów. Problemy zdrowotne lub niedobory żywieniowe mogą hamować wzrost włosów i powodować szereg problemów, powodując ich uszkodzenie, wypadanie i łamliwość. Sproszkowane liście moringa mogą również obniżać ciśnienie krwi. Ten ekstrakt zmniejsza stres oksydacyjny i łagodził zaburzenia naczyniowe, a efekt może potencjalnie zapobiegać chorobom serca. Stwierdzono, że Moringa moduluje skład bakterii jelitowych i oferuje powiązane korzyści. Ma do odegrania rolę w leczeniu stanów zapalnych przewodu pokarmowego i zapobieganiu otyłości wywołanej wchłanianiem tłuszczu.